Seramik & Fayans yenileme

fayans1
fayans2
seramik

Seramik & Fayans yenileme

Kil, kaolin, kuvars, feldispat ve kalker benzeri seramik maddelerin çeşitli oranlarda karışımından oluşur. kil,kaolin,kuvars ve feldispat seramik değildir bu yüzden ‘benzeri seramik maddeler’ tabiri doğru değildir

Fayans Tarihi
İlk fayans doğu ülkelerinde 8’nci yüzyıldan itibaren bilinmektedir. Bu sır Araplar aracılığıyla Sicilya’ya ve İspanya’ya geçti. Daha sonra bu bölgelerden İtalya ve Fransa doğru ilerleme gösterdi.

Fayans Yapılışı
Kil, kaolin, kuvars, feldispatve kalker benzeri seramik maddeler belirli oranlarda karıştırıkarak özel kalıplarda sıkıştırılır. Sıkıştırılara biçimlendirme işlemi sonrasında 900°C’nin üzerinde bir sıcaklıkta pişirilir. Bu şekilde bir yüzü sırlı diğer yüzü gözenekli bir yapı elde edilir. Fayans önce sırsız sonera sırlı olmak üzere iki defa fırınlanır.

Karo Fayans
Banyo mutfak gibi ıslak zeminlerde duvar ve tezgahları kaplama gereci olarak kullanılır.

Fayans Standartları
Kare ve dikdörtegen çeşitleri vardır. TS 202’ye göre 150*150*5,5 mm yada150*50*5,5 mmdir

Fayans Çeşitleri
Döşeme yerlerine göre sınıflandırılırlar.

  • Ortaya döşenen Fayan
  • Kenara döşenen(terminezon) fayans
  • Köşeye döşenen(çift terminezon) fayans.

Biz Fayans üreticisi değil Fayans uygulayıcısıyız. İşlerinizle ilgili fiyat alabilirsiniz.

Fayans Yenileme

Eskiyen fayans kareleri,seramikleri yenilemek sizi oldukça yüksek masraftan kurtarabilir.Öncelikle fayans yaptırırken mutlaka bir kutu yedeğiniz olsun.Bir gün lazım olacaktır.Şayet yedeğiniz yoksa benzeri arayın,yine sonuç alamazsanız bizde yardımcı oluruz.Bu yazı eskiyen yada kırılan kareleri nasıl değiştireceğinizi anlatmaktadır.Buyurun.

Fayansları zaman kaybetmeden ve pratik bir şekilde yenilemenin farklı yolları var. Eğer tüm seramikleriniz in rengini değiştirmek istiyorsanız profesyonel boya malzemesi satan nalbur ya da boyacılardan satın alacağınız epoksi esaslı astar boyası, poliüretan vernik cila (özellikle seramikleri boyamak için çok uygundur ancak bulamazsanız lavabo cilası da bu iş için kullanılabilir), samur tüylü rulo fırça ve bir çift düz fırça ile işe başlayabilirsiniz.

Yapmanız gereken seramik yüzeyini iyice temizlemek. Bunun için özel kir çözücü kimyasallar da kullanabilirsiniz. Daha sonra birkaç yaratıcı dokunuşla dilediğiniz deseni uygulayarak görünüşü değiştirebilirsiniz. Ancak bu tarz uygulamalarda en garantili yöntem derzler dahil tüm yüzeyi tek renge boyamaktır. Bunu yapmak istemiyorsanız derzleri kağıt bantla kaplayarak mevcut rengini koruyabilirsiniz.

Eğer seramikler yerine sadece derz rengini değiştirmek istiyorsanız bunun için piyasada pek çok seçenek var. Örneğin Kalekim\’in Fugaflex silikon esaslı renkli derz dolguları küf ve yosun önleyici özelliğe sahip ve zor kirlenip kolayca temizlenebiliyor. Ultraflex derz dolgusunda ise antibakteriyel özelliğin yanı sıra pek çok farklı ton alternatifi de mevcut.

Uygulaması da oldukça kolay. Yapmanız gereken, tüm yüzeye yaymak ve kurumasını beklemek. Daha sonra nemli bir süngerle seramikleri temizlemeniz yeterli. Tüm yüzey ve derzler yerine daha dekoratif bir uygulama yapmayı tercih ediyorsanız stencil uygulaması tam size göre. Deseni uygulamak istediğiniz bölümü belirleyerek stencil şablonunu seramik yüzeyine sabitleyip, astar ve renkli verniklerde desenleri boyayabilirsiniz.

GÜVENİLİR  FAYANS YENİLEMEDE DOĞRU ADRES

Fayans Uygulama işleriniz için profesyonel anlamda Garantili fayansçı Usta kapsamında en yeni model çeşitlerini mekanlarınızda mekana uygunluk çeşidine göre en Uygun fayansçi Ustası Döşeme işçilik fiyatı sunuyor Duvar Fayans Tadilat, Banyo Yenileme fayans Ustası istediğinizde ücretsiz keşif yaparak söz verdiğimiz gün ve saatte hizmeti sunuyoruz.